Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat waaronder hoogwaardige eiwitten, eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. De voedingsstoffen vanuit het spelt worden door hetlichaam snel opgenomen. Het draagt bij aan een goede stofwisseling en bevordert de stoelgang.
Bewaaradvies
Houdbaarheid: ca. 2 dag(en).
Bewaartemperatuur: 20 °C
Brood kan het best worden bewaard in een plastic zak, die vervolgens wordt opgeborgen in een afgesloten broodtrommel. Hierdoor blijft het brood het langst zacht en mals. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart brood bij voorkeur in een papieren broodzak. Het is belangrijk dat de broodtrommel schoon en fris is, dus zonder kruimels en condens.
Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Brood dat je voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best invriezen.
Tips bij het invriezen van brood:
Brood kan heel goed worden ingevroren. Brood kan het beste worden ingevroren in een plastic zak. Het is handig om gesneden brood te nemen. Zo kun je steeds van het ingevroren brood het gewenste aantal sneetjes lostrekken of -breken. Deze sneden kun je op een bord of in een broodmandje laten ontdooien. Brood kun je circa 2 weken in de vriezer bewaren. Wanneer je het langer bewaart, droogt het wat uit.